Techniek

Bewegen is voor ons het allerbelangrijkste in ons leven. We verplaatsen ons dan ook graag op eigen kracht op een zo veelzijdig mogelijke manier in elke denkbare omgeving. We zijn thuis in vele takken van sport en beheersen praktisch alle manieren om jezelf te verplaatsen in zowel zomer als winter.

Hierbij moet je denken aan toerskiën, backcountry skiën (met pulka), langlaufen en sneeuwschoenen lopen in de winter of hardlopen, fietsen (op de weg en off-road), zwemmen, rolskiën, hiken en eenvoudig alpiene klimpassages in de zomer. De meeste van deze disciplines doen we ook in wedstrijd verband: triatlon, duatlon (op de weg en off-road), trail- & skyrunning en (ski)mountaineering. Hierbij zijn we altijd bijzonder geïnteresseerd geweest in de motoriek en technische juiste uitvoering van de bewegingen.

Techniek clinics


Het uitgangspunt hierbij is dat elk lijf anders is en de motoriek van het individu bepalend is voor welke techniek de juiste is. Hoe graag we het ook zouden willen, we zijn nu eenmaal niet allemaal Daniela Ryf of Jan Frodeno qua bouw en beweeglijkheid.

We helpen je graag met het verbeten van jouw basistechniek door een persoonlijke of groepsgewijze clinic (max. 16 personen bij 2 begeleiders) in lopen, fietsen en/of zwemmen.

Xtri clinics


Daarnaast kun je bij ons terecht voor de fijne kneepjes van belangrijke skills voor de meer extreme triatlons:
Open water zwemmen in extreme omstandigheden
Fietstechniek op de weg in de bergen (klimmen en afdalen)
Wandelen of trailrunnen met stokken
Stijgen/dalen in de sneeuw (te voet) of in rotsachtig terrein
Wedstrijdvoorbereiding en – simulatie
Krachttraining – Hoe en wat heb ik nodig?

Heb je een extra zetje nodig in één van de drie sporten van de triatlon of heb je je ingeschreven voor een Xtri? Dan is een clinic van ons zeker iets voor jou!